Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 

Добре дошли в сайта на РЗИ Пазарджик !
За нас
bacwm.jpg
Регионална здравна инспекция  Пазарджик
е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити  към министъра на здравеопазването, със седалище и адрес на управление град Пазарджик, ул. „Болнична” № 17.
Инспекцията организира и  осъществява държавната здравна политика на територията на област Пазарджик, която включва в състава си общините: Пазарджик, Панагюрище, Стрелча, Лесичово, Септември, Белово, Велинград, Пещера, Брацигово, Ракитово, Батак, Сърница.
 
  АКТУАЛНО

Водата в селата Цар Асен и Росен е годна за пиене

Това показаха физико-химичните и микробиологичните анализи на пробите питейни води от двете населени места, извършени в РЗИ Пазарджик и РЗИ Пловдив.  Съдържанието на тежки метали не надвишава допустимите норми.
Водата няма отклонения от изискванията на Наредба № 9 на МЗ и може да бъде използвана за питейно-битови нужди.петък 21 юли 2017 - 12:34:32изглед за печат
Отбелязва се значително намаляване на броя на реализираните самоубийства

Само 3 са реализираните самоубийства през второто тримесечие на 2017 г., което е с 9 по-малко от първото /12/. Общо регистрираните суицидни опити за периода април-юни са 23 бр. /с 2 по-малко/. От тях 34,8% са извършени от мъже, 65,2% - от жени.


[ Прочети още... ]
четвъртък 20 юли 2017 - 08:18:41изглед за печат
РЗИ препоръчва водата в с. Цар Асен и с. Росен временно да не се ползва за питейни нужди

Във връзка с получено на 18.07.2017г. писмо-уведомление от РИОСВ Пазарджик за изтичане на дренажни води от открит рудник «Цар Асен» в река Луда Яна, Регионалната здравна инспекция в Пазарджик предприе незабавно мерки.   
На 18.07 екип от РЗИ, съвместно със служители на ВиК Пазарджик извърши вземане на проби питейни води от централния водоизточник, снабдяващ селата Цар Асен и Росен, както и от вътрешната водопроводна мрежа /пунктове/ в двете населени места.
Пробите ще бъдат анализирани в лабораториите на РЗИ Пазарджик и РЗИ Пловдив. До излизане на резултатите РЗИ Пазарджик препоръчва водата в двете населени места да не се ползва за питейни нужди. 
вторник 18 юли 2017 - 12:56:03изглед за печат
Младите микробиолози от РЗИ с четвърто място и две награди от конкурса Агар Арт

Силвия Велева и Силвия Ветренска представиха достойно Микробиологична лаборатория в РЗИ Пазарджик в оспорвана борба с участниците от второто издание на конкурса Агар Арт за рисунка с микроорганизми върху петри (аналог на конкурса Agar Art Contest на Американското общество по микробиология). Тази година те заеха четвърто място /м.г бяха пети/, като рисунките на състезаващите се бяха оценявани за първи път от професионално жури, а не чрез гласуване във Фейсбук. Организатори на състезанието отново бяха списание “Българска Наука” и фирма RIDACOM.


[ Прочети още... ]
понеделник 10 юли 2017 - 09:33:34изглед за печат
В Световния ден за борба с наркотиците ще се проведат две информационни срещи с ученици от Пазарджик

РЗИ Пазарджик и Детска педагогическа стая са партньори в организираните от Областния съвет по наркотични вещества видеолектории с учениците от ЕГ „Б. Брехт“ и ПГМЕТ гр. Пазарджик. 
Те ще се проведат на 26 юни, Световен  ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика. Ще се дискутират важни за младите хора теми – наркотици, зависимости, рискове за здравето от употребата и злоупотребата с алкохол и психотропни вещества. Ще се направи демонстрация с алко-наркоочила.


[ Прочети още... ]
понеделник 19 юни 2017 - 07:02:18изглед за печат
Отиди на страница       >>  
 


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License