Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
26 юни — Международен ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици
Международният ден за борба с наркоманиите се отбелязва за първи път през  1988 г. с решение на Общото събрание на  Обединените Нации.
Кампанията за 2013 г. на UNODC ( United Nations Office on Drugs and Crime), под мотото "Направи здравето своя нова тръпка /страст в живота, а не наркотиците", има за цел да информира обществеността, и особено младите хора, за вредите от новите психоактивни вещества. Продавани свободно, включително и в Интернет, тези вещества, които не са изследвани при хора, могат да бъдат доста по-опасни, отколкото традиционните наркотици.


[ Прочети още... ]
Вторник 25 Юни 2013 - 16:54:26изглед за печат
Здравната инспекция провежда текущ контрол на плувните басейни. Проверява се и готовността им за активния л
В РЗИ Пазарджик към момента са  регистрирани общо 76 обекта с обществено предназначение - плувни басейни /съгласно Наредба № 9 на МЗ/. Три са новорегистрираните – 2 в гр. Велинград и 1 в община Пазарджик. Само в курортния град Велинград басейните са 47 бр.


[ Прочети още... ]
Вторник 25 Юни 2013 - 16:47:47изглед за печат
Очаква се прегледи по проект „Спри и се прегледай” да се извършват и в област Пазарджик

В Националния скринингов регистър със система за известяване се регистрират и лечебни заведения от Пазарджишка област, отговарящи на медицинските стандарти за осъществяване на скрининговите прегледи на три вида рак: на маточната шийка, на млечна жлеза и на дебелото черво и ректума. В процес на регистрация са вече „ДКЦ І - Пазарджик ЕООД”, „Хигия ДКЦ  ООД” и МБАЛ „С. Николов ЕООД” гр. Панагюрище. Очаква се в скоро време профилите им да бъдат активирани и да стартират скрининговите прегледи, за което РЗИ ще уведоми своевременно.


[ Прочети още... ]
Вторник 18 Юни 2013 - 14:49:39изглед за печат
ЗА МЛАДИТЕ ХОРА, РЕШИЛИ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО Е ВАЖНО ДА ПОЛУЧАТ ПОДКРЕПАТА НА ВРЪСТНИЦИТЕ СИ
Ученици от Гимназия „Ив. Аксаков” и МГ „К. Величков посетиха изнесения  в Общински детски комплекс Консултативен кабинет за отказване от тютюнопушенето на РЗИ Пазарджик. Медицинският училищен специалист предварително бе отправил покана към учениците и персонала на двете учебни заведения.
Всеки посетител на кабинета /повечето девойки/ бе консултиран индивидуално от специалиста по профилактика на болестите и промоция на здравето д-р Надя Палийска и експерта Елица Игнатиева.


[ Прочети още... ]
Петък 14 Юни 2013 - 17:13:57изглед за печат
Най-новото проучване на РЗИ Пазарджик за тютюнопушенето сред ученици показа, че 71,8% не пушат
Проведеното наскоро в гр. Пазарджик изследване на РЗИ обхвана 103-ма ученици на възраст 14-18 г. /76 момичета и 27 момчета/. То имаше за цел да установи  степента на употреба и разпространение на вещества, предизвикващи зависимости сред подрастващите

Какво показват резултатите от анализа на анкетите


[ Прочети още... ]
Четвъртък 30 Май 2013 - 12:50:18изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License