Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
Отново стартират скринингови прегледи и изследвания за три вида ракови заболявания

Скрининг на онкологичните заболявания - колоректален рак,  рак на млечна жлеза и рак на маточната шийка, ще се проведе в област Пазарджик по модела на Проект „Спри и се прегледай“.  С  профилактични прегледи и изследвания ще бъдат обхванати 180 човека: КРР – 69, РМЖ – 65, РМШ – 46 души. Поканите за прегледите вече са изпратени.


[ Прочети още... ]
петък 16 септември 2016 - 13:41:51изглед за печат
С 9 повече са суицидните опити в Пазарджишка област през първото 6-месечие на 2016г.

Анализът, който специалисти от РЗИ изготвиха на база постъпилите в дирекция «Медицински дейности» карти на суицидните опити показва, че от началото на тази година до края на месец юни са регистрирани общо 38 опита за самоубийство в област Пазарджик (при 29 за същия период на миналата година*). Регистрира се увеличение при реализираните суициди - със смърт са завършили 17 (10*). Неуспешните опити са 21 (19*).


[ Прочети още... ]
събота 10 септември 2016 - 06:35:32изглед за печат
Фирма Clorox доброволно оттегля от пазара Liquid Plumr® Pro-Strength Urgent Clear® , препарат за отпушване на канали

България, 2016 г.  
Фирма Clorox доброволно оттегля от пазара Liquid Plumr® Pro-Strength Urgent Clear® , препарат за отпушване на канали, произведен на или преди 21 март 2016 г. 
Фирмата е установила, че при тези продукти има няколко случая на неправилно функциониране на капачката със защита от случайно отваряне от деца. Към днешна дата няма съобщения за наранявания, така че фирмата смята, че повечето от тези продукти вече са били използвани. Въпреки това, ако някои потребители имат продукти с такъв проблем, те се насърчават да позвънят на посочения по-долу телефонен център за инструкции и пълно възстановяване на сумата. 
 


[ Прочети още... ]
понеделник 22 август 2016 - 10:01:53изглед за печат
РЗИ завишава вниманието на ОПЛ, на лечебните заведения и на животновъдите към три актуални зоонозни заболява

През последните години ежегодно се регистрират кожни форми на антракс в Североизточна България и се наблюдава влошена епизоотична обстановка по отношение на туларемията и бруцелозата в някои области в страната, информира Министерството на здравеопазването.
Във връзка с това РЗИ Пазарджик насочва вниманието на ОПЛ към снемането на подробна епидемиологична анамнеза при всеки съмнително болен за своевременно определяне размера на огнището и предприемане на противоепидемични мерки. Необходимо е да се осигури диагностична готовност на лечебните заведения със задължително своевременно потвърждаване на причинителя в референтните лаборатории на НЦЗПБ.
Хората, занимаващи се основно с животновъдство също трябва да бъдат много добре информирани за зоонозните заболявания, информация за които предоставяме тук.


[ Прочети още... ]
четвъртък 18 август 2016 - 09:01:01изглед за печат
15 август - ДЕН НА СПАСЕНИЕТО

Минута мълчание за загиналите медици

В националния Ден на Спасението почитаме паметта на десетките българи - лекари, медицински сестри и спасители, загинали при изпълнение на професионалния и човешкия си дълг.
Денят на спасението е единствен по рода си за целия Европейски съюз. Отбелязването му напомня на обществото колко трудна, отговорна, самоотвержена и дори опасна за здравето и живота е медицинската професия.
РЗИ Пазарджик приканва екипите в  лечебните заведения на територията на област Пазарджик  да


[ Прочети още... ]
понеделник 15 август 2016 - 07:18:41изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License