Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
Отбелязва се значително намаляване на броя на реализираните самоубийства

Само 3 са реализираните самоубийства през второто тримесечие на 2017 г., което е с 9 по-малко от първото /12/. Общо регистрираните суицидни опити за периода април-юни са 23 бр. /с 2 по-малко/. От тях 34,8% са извършени от мъже, 65,2% - от жени.


[ Прочети още... ]
четвъртък 20 юли 2017 - 08:18:41изглед за печат
РЗИ препоръчва водата в с. Цар Асен и с. Росен временно да не се ползва за питейни нужди

Във връзка с получено на 18.07.2017г. писмо-уведомление от РИОСВ Пазарджик за изтичане на дренажни води от открит рудник «Цар Асен» в река Луда Яна, Регионалната здравна инспекция в Пазарджик предприе незабавно мерки.   
На 18.07 екип от РЗИ, съвместно със служители на ВиК Пазарджик извърши вземане на проби питейни води от централния водоизточник, снабдяващ селата Цар Асен и Росен, както и от вътрешната водопроводна мрежа /пунктове/ в двете населени места.
Пробите ще бъдат анализирани в лабораториите на РЗИ Пазарджик и РЗИ Пловдив. До излизане на резултатите РЗИ Пазарджик препоръчва водата в двете населени места да не се ползва за питейни нужди. 
вторник 18 юли 2017 - 12:56:03изглед за печат
Младите микробиолози от РЗИ с четвърто място и две награди от конкурса Агар Арт

Силвия Велева и Силвия Ветренска представиха достойно Микробиологична лаборатория в РЗИ Пазарджик в оспорвана борба с участниците от второто издание на конкурса Агар Арт за рисунка с микроорганизми върху петри (аналог на конкурса Agar Art Contest на Американското общество по микробиология). Тази година те заеха четвърто място /м.г бяха пети/, като рисунките на състезаващите се бяха оценявани за първи път от професионално жури, а не чрез гласуване във Фейсбук. Организатори на състезанието отново бяха списание “Българска Наука” и фирма RIDACOM.


[ Прочети още... ]
понеделник 10 юли 2017 - 09:33:34изглед за печат
В Световния ден за борба с наркотиците ще се проведат две информационни срещи с ученици от Пазарджик

РЗИ Пазарджик и Детска педагогическа стая са партньори в организираните от Областния съвет по наркотични вещества видеолектории с учениците от ЕГ „Б. Брехт“ и ПГМЕТ гр. Пазарджик. 
Те ще се проведат на 26 юни, Световен  ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика. Ще се дискутират важни за младите хора теми – наркотици, зависимости, рискове за здравето от употребата и злоупотребата с алкохол и психотропни вещества. Ще се направи демонстрация с алко-наркоочила.


[ Прочети още... ]
понеделник 19 юни 2017 - 07:02:18изглед за печат
Бъдете активни и спортувайте във всяка възраст

Празник на физическата активност – така може да бъде дефинирана Европейската седмица на физическата активност и спорта /29 май- 4 юни MOVE WEEK/, която в  България се отбелязва от 2012 г. 
 
Спортните клубове, общинските организации, НПО и доброволците организират в този период събития /походи, танци, фитнес тренировки, йога и др./, за да могат хората да изберат най-подходящата за себе си физическа активност, без значение от възрастта, пола и социалния статус. 
MOVE Week е един от основните елементи на кампанията NowWeMOVE. 


[ Прочети още... ]
сряда 31 май 2017 - 11:57:00изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  
 


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност при използване сайта на РЗИ-Пазарджик
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License