Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
„Животът е безценен! Не го проигравай“.

Национална АНТИСПИН кампания

На 1 декември всяка година международната общественост отбелязва Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН.
На този ден РЗИ Пазарджик, съвместно с Кабинета за анонимно и безплатно изследване за СПИН (КАБКИС) и Младежки Български червен кръст организират в центъра на гр. Пазарджик кампания за анонимно и безплатно изследване за гражданите.  На всички проявили интерес към инициативата ще бъдат предоставени здравно-информационни материали и кондоми.
Същата кампания ще продължи на 2-ри декември в ромския квартал „Луковица” в гр. Пещера. Тя се организира от здравни експерти от РЗИ, КАБКИС и Общностен център към ЦМЕДТ „Амалипе”.


[ Прочети още... ]
Петък 29 Ноември 2013 - 16:07:49изглед за печат
Здравни експерти обучиха деца на безопасно поведение на пътя


С участие в симулирани пътни ситуации 26 деца в предучилищна възраст от ЦДГ „Пролет” в гр. Пазарджик  научиха основните правила за избягване на рискови ситуации в пътното движение. Показаха им ги експерти по промоция на здраве от РЗИ Пазарджик.[ Прочети още... ]
Понеделник 25 Ноември 2013 - 15:27:33изглед за печат
Международен ден без тютюнопушене 21 ноември 2013 г.

 „Ти нямаш нужда от тях! Те имат нужда от теб”

Обучение  за вредното въздействие на тютюнопушенето върху човешкото здраве проведоха  днес здравни експерти от РЗИ Пазарджик  на младежи и девойки от Младежки БЧК, възпитаници на Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, Езикова гимназия „Б.Брехт” и Математическа гимназия гр. Пазарджик.[ Прочети още... ]
Понеделник 18 Ноември 2013 - 18:54:01изглед за печат
На 16 ноември се отбелязва Световният ден за превенция на ракови заболявания

Раковите (онкологични) заболявания са водеща причина за смъртността в глобален мащаб. Тенденцията на заболеваемостта от рак през последните години е към бързо нарастване. Всяка година над 12 милиона души получават диагноза рак и 7,6 милиона умират от болестта.


[ Прочети още... ]
Четвъртък 14 Ноември 2013 - 16:04:14изглед за печат
РЗИ провежда проучване на гръбначните изкривявания на петокласници от гр. Пазарджик

skol131113.jpgПроучването се извършва по Национална програма „Околна среда и здраве. С профилактични прегледи ще бъдат обхванати 200 деца от 7 паралелки на ОУ „Проф. Ив. Батаклиев” и СОУ „Д-р П. Берон”.
Прегледите се извършват от лекар-ортопед д-р Георги Лазаров. При съмнения за сколиоза се дават препоръки за ренгенография.
Целта на проучването е да се открият ранни деформации на гръбначния стълб, които да бъдат коригирани своевременно чрез включване на децата в групи по лечебна физкултура и изправителна гимнастика.
Ранното откриване на гръбначни деформации дава значително по-голяма възможност за профилактиката им чрез комплекс от специални упражнения в групи по изправителна гимнастика и занимания по лечебна физкултура.


[ Прочети още... ]
Сряда 13 Ноември 2013 - 15:33:16изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License