Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
Европейска седмица за изследване на ХИВ – 18-25 ноември1 декември – Световен ден за борба със СПИН


График на инициативите на РЗИ:


[ Прочети още... ]
четвъртък 17 ноември 2016 - 16:18:45изглед за печат
Изследвайте безплатно и анонимно своя ХИВ-статус в РЗИ от 18 ноември до 2 декември

За четвърта поредна година България, заедно с още 50 държави от европейския регион, се включва в инициативата „Европейска седмица за изследването на ХИВ”. Целта е обществеността да бъде широко информирана за ХИВ-инфекцията и да се популяризира изследването за ХИВ.
РЗИ Пазарджик се включва в Европейската седмица, като предоставя възможност на всеки желаещ да разбере своя ХИВ-статус, да се изследва анонимно и безплатно с бърз тест за ХИВ - в лабораторията на РЗИ, етаж 3. Ще бъдат предоставени информационни материали.
четвъртък 17 ноември 2016 - 16:16:57изглед за печат
Кампания срещу СПИН/2016 „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ”

Превенцията на ХИВ е във фокуса на кампанията по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември, и Европейската седмица за изследване на ХИВ. Затова и мотото на кампанията е „Hands-up for HIV prevention”.
Превенцията на ХИВ, употребата на презервативи и лубриканти, превенцията на предаването на ХИВ от майка на дете, преодоляване на бариерите пред използването на услуги, като изследване за СПИН, антиретровирусно лечение и вирусна супресия, включване на групите в риск в програма за превенеция - това е насоката на кампанията, която има за цел да повиши информираността на хората за ХИВ и да изрази съпричастност към засегнатите от болестта.
четвъртък 17 ноември 2016 - 16:16:11изглед за печат
На 20 ноември отдаваме почит на загиналите при пътни инциденти

Загубите от ПТП в Европейски съюз надвишават 100 млрд евро за м.г.

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември, по решение на Общото събрание на ООН. Тази неделя ще си спомним за всички онези хора, които са загубили живота си при пътни инциденти, и за семействата, които винаги ще страдат за тях. С благодарност ще се обърнем към лекари, полицаи и пожарникари, които спасяват животи и помагат на пострадалите.


[ Прочети още... ]
четвъртък 17 ноември 2016 - 11:19:16изглед за печат
На 17 ноември РЗИ организира Ден на отворените врати за отказ от тютюнопушенето

Поводът е  Международният ден без тютюнев дим, който се отбелязва от 1977 г. по инициатива на Американската общност за борба с рака (ACS). 
От 9 до 16 часа всеки жител или гост на гр. Пазарджик ще има възможност да посети Кабинета за безплатно консултиране (РЗИ - ет. 3 ст. 313) и ще разговаря с обучени специалисти за отказване от вредния навик. С метода на Фагерстрьом ще бъде тествана зависимостта от тютюневите изделия, а с апарат ще бъде измерен въглеродния монооксид в издишания въздух на пушача.


[ Прочети още... ]
сряда 16 ноември 2016 - 08:16:00изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  
 


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License