Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
На вниманието на лечебните заведения на територията на област Пазарджик

Във връзка с получени указания от Министерство на здравеопазването, свързани с издаването на медицински бележки на ученици, предоставяме на вниманието на лечебните заведения на територията на област Пазарджик предприетите  съвместни действия от МЗ и МОН за стриктно регламентиране на случаите на отсъствие от училище по медицински причини, както и за документиране и контрол на тези случаи.

Изисквания за издаване на медицински документи, удостоверяващи необходимост от отсъствие от училище по медицински причини:


[ Прочети още... ]
сряда 02 ноември 2016 - 14:34:53изглед за печат
Обучение с тестване на индивидуалното хранене проведоха здравни експерти с осмокласници от ПГИМ

По покана на ръководството на Професионална гимназия по икономика и мениджмънт в гр. Пазарджик, експерти по промоция на здравето от РЗИ  проведоха на 25 октомври обучение на тема «Как да се храним здравословно» на деца от 8 клас. 
Презентирани бяха препоръките на МЗ за здравословно хранене на ученици на 7 - 19 години, които включват разнообразие на храната, ежедневна консумация на повече зеленчуци и плодове, намаляване приема на мазнини (особено от животински произход) и нисък прием на сол. Показани бяха практическите подходи за тяхното постигане, както и ролята им за предпазване от заболявания и укрепване на здравето.


[ Прочети още... ]
вторник 25 октомври 2016 - 12:19:41изглед за печат

PostDETE.jpg
петък 21 октомври 2016 - 07:07:14изглед за печат
Запазете костите си здрави, защитете бъдещето си

20 октомври – Световен ден за борба с остеопорозата и йоддефицитните заболявания


Остеопорозата е прогресивно заболяване на скелета, характеризиращо се с намалена костна маса и структурни изменения на костната тъкан, които водят до повишена чупливост и последващ риск от счупвания. Процесът на намаляване на костното вещество и разреждането на костната тъкан напредва бавно и незабележимо през годините. 
Клиничната значимост на остеопорозата се определя основно от повишената честота на фрактурите на бедрената шийка, прешлените и предмишницата. Тези състояния са с голяма социално-икономическа значимост.


[ Прочети още... ]
сряда 19 октомври 2016 - 10:49:14изглед за печат
ДНЕС Е ПРАЗНИКЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР

ЧЕСТИТ ДА БЪДЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!

На 19 октомври Православната църква почита паметта на Свети Иван Рилски Чудотворец – небесен закрилник на българския народ и покровител на лечителите. Този ден е професионален празник на българските лекари. 
Началото му днес ще бъде различно за всеки от нас – със стетоскоп или скалпел в ръка, пред  високотехнологична апаратура или над лабораторния микроскоп. Но всички ние днес компетентно и професионално ще дадем това, което очакват от нас – грижа, помощ и изцерение, за здравето на хората, за общественото здраве.          
 
Бъдете живи и здрави, колеги! 
 
Д-р Фани Петрова 
Директор на РЗИ Пазарджик
сряда 19 октомври 2016 - 08:26:47изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  
 


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License