Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
РЗИ ПАЗАРДЖИК ОТБЕЛЯЗВА ТРЕТАТА ГЛОБАЛНА СЕДМИЦА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

„Спаси живота на децата“ е официалното мото на Третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност през 2015 г., която стартира на 4 май и ще продължи до 10 май 2015 г.          
По данни на Организацията на обединените нации, всеки ден около 500 деца губят живота си в резултат на пътнотранспортни произшествия в световен мащаб. Десетки хиляди са ранените.          
В нашата страна ежегодно над 1 000 деца стават жертва на пътнотранспортни произшествия – загиват, биват наранявани като пешеходци, пътници в автомобили, водачи на велосипеди, мотопеди, мотоциклети и автомобили. Над 30 губят живота си, а повече от 100 остават с трайни увреждания.


[ Прочети още... ]
вторник 05 май 2015 - 06:46:29изглед за печат
Физически упражнения за добро здраве - Движението е живот!

Под това мото тази година експертите от РЗИ Пазарджик, отдел ПБПЗ ще отбележат Световния ден на движението 10 май, съвместно с Клуб на пенсионера № 3 „Явор“ – гр. Пазарджик. Планират се поредица от инициативи с възрастните хора: измерване на кръвно налягане, измерване количеството на въглероден монооксид в издишан въздух при пушачи, беседа за ползите от двигателната активност, демонстрация на леки упражнения и „Пътека на дълголетието“.


[ Прочети още... ]
понеделник 04 май 2015 - 11:32:01изглед за печат
Кампания „Училище без наркотици, алкохол и цигари“

През месец март експерти от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ стартираха поредица от обучения, които са част от съвместна инициатива на Община Септември и РЗИ Пазарджик. Кампанията преминава под мотото: „Училище без наркотици, алкохол и цигари!“.


[ Прочети още... ]
понеделник 06 април 2015 - 11:48:41изглед за печат
7 АПРИЛ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО

Световният ден на здравето е глобална инициатива на Световната здравна организация, която се отбелязва всяка година на 7 април, като началото е поставено през 1948 г. Всяка година мотото е различно и акцентира върху приоритетна здравна тема или новопоявяващ се здравен проблем. 
През 2015 г. мотото е „Колко безопасна е твоята храна? От фермата до чинията – да направим хранителните продукти безопасни!“. Усилията на СЗО са насочени  към фокусиране на общественото внимание върху  темата за  безопасността на хранителните продукти.


[ Прочети още... ]
петък 03 април 2015 - 07:57:30изглед за печат
Национално проучване на нивата на радон в жилищни сгради

От месец март в страната ни започна Национално проучване за нивата на радон в сгради, което обхваща всички области на Република България. Проучването е част от Национална програма за намаляване въздействието на концентрацията на радон върху здравето на българското население 2013-2017г. 


[ Прочети още... ]
петък 03 април 2015 - 07:31:32изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 Дежурен телефон на РЗИ


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License