Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
15 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия

Загуба на стотици човешки животи, страдания и финансови разходи на пострадалите и техните семейства, икономически загуби за страната – това са последствията от пътните инциденти, за които статистиката изнася все по-ужасяващи данни. 
От пътните инциденти пряко или косвено сме засегнати всички ние – участниците в движението, организациите и институциите. 


[ Прочети още... ]
петък 13 ноември 2015 - 11:30:03изглед за печат
Екс пушачите са неудържими!

neud.jpg
 
Кампанията „Експушачите са неудържими“, инициирана от Европейската комисия,  поощрява постиженията на експушачите от цяла Европа. Нейната цел е да помогне на младите хора в Европа на възраст между 24–35 години (28 млн. европейци) да се откажат от тютюнопушенето, представяйки многото позитиви на живота без тютюнев дим: по-добро здраве и благосъстояние, повече финансови средства на разположение и, като цяло, един много по-качествен начин на живот.


[ Прочети още... ]
четвъртък 05 ноември 2015 - 12:47:33изглед за печат
30 октомври – „Денят на експушача” мотивира младите хора да изберат живот без тютюнев дим

Всички хора, които успешно са преодолели зависимостта си от тютюневите изделия имат повод да празнуват на този ден. Той се организира в цяла Европа и е част от кампанията „Експушачите са неудържими”, инициирана от Европейската комисия.


[ Прочети още... ]
петък 30 октомври 2015 - 11:17:55изглед за печат
20 октомври – Световен ден за борба с остеопорозата и йоддефицитните заболявания

Остеопорозата е заболяване, което засяга всяка трета жена и всеки пети мъж над 50-годишна възраст. Тя е болест, при която плътността и качеството на костта се влошават, което води до намаляване на здравината на скелета и повишаване на риска от фрактури, особено в областта на гръбначния стълб, бедрото и китката.  Загубата на кост няма симптоми и често първият знак за наличието на остеопороза е фрактурата.  Сред факторите за повишен риск са   генетичната предразположеност, както  и  възникнали медицински проблеми, които влияят негативно върху здравето на костите. Много важно значение има също начинът на живот - нездравословно хранене, липса на физически упражнения, тютюнопушене и прекомерна употреба на алкохол.


[ Прочети още... ]
вторник 20 октомври 2015 - 09:27:19изглед за печат
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

На всички, които с изричането на Хипократова клетва са се посветили на мисията да лекуват  хората, да спасяват живот и да даряват радост. 
 
Честит празник на младите колеги, утвърдените професионалисти и доайените на лекарската професия в област Пазарджик! Изправени пред нови отговорности, предизвикателства и реформаторски промени в здравната система, ние лекарите проявяваме компетентност, последователност и професионализъм. Защото това очакват пациентите от нас.
 
Пожелавам Ви здраве, лични и професионални успехи! 

Д-р Фани Петрова 
Директор на РЗИ Пазарджик
понеделник 19 октомври 2015 - 06:11:02изглед за печат
Отиди на страница   <<        >>  


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License