Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
На 1 август РЗИ Пазарджик открива Седмица на кърменето

Вече 10 години Здравната инспекция подкрепя инициативите по повод Световната седмица на кърменето. Този своеобразен юбилей ще сложи началото на тазгодишната седмица, посветена на естественото хранене на децата, с дискусия за ползите от кърменето. 
Събитието ще се проведе съвместно с Комплекса за социални услуги за деца и семейства, откриването е на 1 август от 10,30 ч. в КСУДС гр. Пазарджик. Ще бъде показан филмът  „Гърдата – най-доброто“, предоставен от Националната асоциация по кърменето. 
Бъдещи майки и кърмачки ще си дадат среща на Бебешко кафе – в петък, 4 август, от 10,30 ч. в заведение „Аляска“ /зад „Космополитен“/, с цел обмяна на ценни практики и съвети. 
През целия период на кампанията в АГ-отделенията в болничните заведения в града експерти от РЗИ ще предоставят информационни материали.

„Подкрепяме кърменето заедно“  
 
Световната седмица на кърменето е глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето, която се отбелязва от 25 години насам в първата седмица на месец август. 
Тази година мотото е: „Подкрепяме кърменето заедно“. Кърменето дава най-добрия старт в живота на бебетата и има дългосрочни ефекти както за здравето и благополучието на детето, така и за кърмещата майка и за обществото като цяло. Кърменето е оптималният начин за храненена бебетата – здравословен, екологично чист, незамърсяващ околната среда, икономически изгоден.Някои факти за кърменето:
  • Кърмата е безопасна и е сигурен източник на хранителни вещества
  • Кърменето е начин за хранене на бебетата, който не натоварва семейния бюджет.
  • Кърмените деца получават оптимално хранене и защита срещу инфекции.
 01082017.jpg


петък 28 юли 2017 - 11:43:36изглед за печат


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License