Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
Физическата активност носи само ползи за здравето

В това се увериха възрастните хора от Клуб на пенсионера „Явор“ в гр. Пазарджик при съвместната инициатива с експертите от отдела по профилактика на болести и промоция на здравето от РЗИ Пазарджик, проведена по повод 10 май – Световен ден на движението.


Пазараджик

Редовната и умерена физическа активност въздейства благоприятно върху здравето на възрастните хора над 60 г. и предотвратява появата на някои хронични незаразни болести, като сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, исхемична болест на сърцето, инсулт и др. Особено за хора в напреднала възраст тя е особено важна за превенция на счупвания на костите и за укрепване на опорно-двигателния апарат.

От изнесената презентация присъстващите научиха за положителното влияние на физическата активност върху сърдечно-съдовата, дихателната и нервната системи и за намаляване на риска от ракови заболявания.

Съвместната инициатива продължи в Парк остров „Свобода“, където  експертите от РЗИ нагледно показаха с физически упражнения как възрастните хора могат да се раздвижват и да бъдат физически активни в ежедневието си.четвъртък 10 май 2018 - 10:11:00изглед за печат


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност при използване сайта на РЗИ-Пазарджик
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License