Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

                    карта на сайта
+ A | - a | A
 
 

Стартират профилактични прегледи с мобилни кабинети

Във връзка с изпълнение на Националния план за действие за периода 2015 – 2020 г. към Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите  2012 – 2020 г., приоритет „Здравеопазване“, стартират профилактични прегледи с мобилни кабинети – мобилен мамограф и гинекологичен кабинет, сред лица в неравностойно положение, принадлежащи към етническите малцинства в област Пазарджик.

Скрининговата кампания ще продължи в периода от 22 октомври до 15 ноември по предварително изготвен график от лекари от „Хигия - ДКЦ“ ООД – Пазарджик. В графика са планирани за посещение с. Семчиново, с. Ковачево, с. Злокучене и град Септември. 
 
Инспектори от РЗИ Пазарджик се включиха в кампанията с предварителни посещения на място в избраните населени места. Със съдействието на здравните медиатори от Община Септември – Сабире Рамадан и Дафинка Димитрова бяха организирани здравно-образователни информационни срещи, на които присъстващите се запознаха с ползите и значението на профилактичните прегледи. Акцент бе поставен върху най-честите онкологични заболявания при жените – Рак на млечната жлеза и Рак на маточната шийка. На всички присъстващи се предоставиха здравно-промотивни материали.
 


PIC1.jpg

PIC2.jpg

PIC3.jpgчетвъртък 25 октомври 2018 - 13:10:56изглед за печат


 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 034/ 444 395


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност при използване сайта на РЗИ-Пазарджик
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License