Новина: 17-24 ноември - Европейската седмица за изследване за ХИВ
(Категория: Актуално)
Публикувано от adm_rzi_26
понеделник 20 ноември 2017 - 07:13:55


Кампания на РЗИ Пазарджик „Моето здраве е мое право“


По повод 1 декември – Световен ден за борба с ХИВ/СПИН, експертите по профилактика на болестите и промоция на здравето в РЗИ организират в периода 17 ноември – 1 декември седмици на отворените врати  за безплатно, анонимно изследване и информиране за ХИВ/СПИН. Кампанията, която протича под мотото  „Моето здраве е мое право“ включва обучения, презентации, беседи и видеопокази, адресирани предимно към младите хора в област Пазарджик.
 Инициативи на РЗИ по повод Световния ден за борба със СПИН


1. От 17 ноември до 1 декември в РЗИ Пазарджик ще се извършва безплатно, анонимно изследване и информиране за ХИВ/СПИН; 
 
2. На 23 ноември ще се изнесе презентация на ученици от ОУ „Л. Каравелов“ гр. Пещера на тема: „Превенция на ХИВ/СПИН“.
 
3. На 27 ноември ще се проведат две поредни обучения в ПГ по МЗС и СУ „Христо Ботев“ гр. Септември. 
 
4. На 28 ноември в СУ „Народни будители“ гр. Брацигово ще се изнесе презентация на тема: „Превенция на ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции“. 
 
5. На 28 ноември в Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ гр. Брацигово ще се организира беседа на тема: „ХИВ и как да се предпазим?“ и показване на филма „Ти гониш“. 
 
6. На 1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН, в центъра на град Пазарджик, съвместно с Младежки БЧК ще се организира инфрмационна кампания със здравно-промотивни материали. 
 
7. На 1 декември в СУ „Г. Брегов“ гр. Пазарджик ще се проведе обучение на тема: „ХИВ/СПИН и как да се предпазим“.Новина от РЗИ Пазарджик
( http://www.rzipz.net/news.php?extend.706 )