Новина: Физическата активност носи само ползи за здравето
(Категория: Актуално)
Публикувано от riokozadminpz
четвъртък 10 май 2018 - 10:11:00


В това се увериха възрастните хора от Клуб на пенсионера „Явор“ в гр. Пазарджик при съвместната инициатива с експертите от отдела по профилактика на болести и промоция на здравето от РЗИ Пазарджик, проведена по повод 10 май – Световен ден на движението.
Пазараджик

Редовната и умерена физическа активност въздейства благоприятно върху здравето на възрастните хора над 60 г. и предотвратява появата на някои хронични незаразни болести, като сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, исхемична болест на сърцето, инсулт и др. Особено за хора в напреднала възраст тя е особено важна за превенция на счупвания на костите и за укрепване на опорно-двигателния апарат.

От изнесената презентация присъстващите научиха за положителното влияние на физическата активност върху сърдечно-съдовата, дихателната и нервната системи и за намаляване на риска от ракови заболявания.

Съвместната инициатива продължи в Парк остров „Свобода“, където  експертите от РЗИ нагледно показаха с физически упражнения как възрастните хора могат да се раздвижват и да бъдат физически активни в ежедневието си.
Новина от РЗИ Пазарджик
( http://www.rzipz.net/news.php?extend.770 )