Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция
Пазарджик

Официален сайт на РЗИ-Пазарджик   карта на сайта
+ A | - a | A
 
 

РЗИ Пазарджик се включва в инициативата на МЗ и организира бдение в памет на жертвите от ХИВ/СПИН

SPIN2024.jpgТрадиционно третият етап на Националната АНТИСПИН кампания стартира с отбелязването на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, както и с жертвите на коварното заболяване. Международният ден се отбелязва всяка трета неделя на месец май. 

Кампанията на Министерство на здравеопазването тази година преминава под мотото: „Помним! Приемаме! Подкрепяме!“. Цел на кампанията е да се почете паметта на жертвите на ХИВ/СПИН и да се насочи общественото внимание към социалната значимост на заболяването, да се повиши обществената информираност за ХИВ и да се отбележи, че превенцията, лечението и грижите и услугите за подкрепа на лицата с ХИВ са достъпни за всички, които се нуждаят от тях.
В тази връзка Министерство на здравеопазването, чрез здравните инспекции организира бдения в цялата страна.
РЗИ Пазарджик се включва в кампанията и на 19 май – неделя, от 20 до 21 часа в централна градска част – пред „Сентрал Мол Пазарджик“ /площад „Васил Левски“/, организира вечерно бдение в памет на жертвите от ХИВ/СПИН.
Всички граждани желаещи да изразят съпричастността си към засегнатите от болестта и към проблема ХИВ/СПИН, могат да се включат във вечерното бдение на здравната инспекция или запалят свещ на прозореца в домовете си в 21.00 ч., като знак за почитта си към жертвите и в подкрепа на техните близки.
От РЗИ напомнят, че до края на седмицата от 9.00 ч. до 16.00 ч. всеки желаещ може да провери безплатно и анонимно своя ХИВ-статус в лабораторията на РЗИ Пазарджик – гр. Пазарджик, ул. „Болнична“ № 17. Освен за ХИВ, желаещите могат да се изследват за Хепатит В и Хепатит С, с бързи тестове.
На 17 май от 11 ч. инспектори от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, съвместно с младежи от Български Червен Кръст ще раздават червени балони, здравно-информационни материали и кондоми в централна част на град Пазарджик.


сряда 15 май 2024 - 11:51:52изглед за печатИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРОНАВИРУС

covid_fillm2021.jpg
 РАБОТНО ВРЕМЕ НА ВРЕМЕНЕН ИМУНИЗАЦИОНЕН ПУНКТ 
ПРИ РЗИ-ПАЗАРДЖИК
вторник и четвъртък 
 от 10,00ч. до 12,00ч.
понеделник, сряда и петък
 от 14.00ч. до 16.00ч.
 ОГРАНИЧАВАНЕ НА
ТЮТЮНОПУШЕНЕТО
Национална линия за отказ от тютюнопушене
070010323
 no_smoke.jpg
При нарушения
тел. 
0884 72 47 51


Регионална здравна инспекция - Пазарджик © 2007-© 2011
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност при използване сайта на РЗИ-Пазарджик
Regional Inspectorate of Protection and Control Public Health – Pazardzhik © 2007
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License